Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat miercuri că a început consolidarea seismică şi renovarea energetică a blocului din strada Blănari 14, aflată în Centrul Istoric, fiind încadrat în clasa I de risc seismic. Edilul a arătat că în cadrul lucrărilor de consolidare se vor efectua reparaţii structurale, se va repara acoperişul şi se va reface planşeul din beton de peste subsol din dreptul curţii interioare, iar pentru reabilitarea termică se va anvelopa clădirea, se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie termoizolantă cu performanţă ridicată şi se va înlocui instalaţia de distribuţie a agentului termic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am început consolidarea seismică şi renovarea energetică a blocului din strada Blănari 14, aflată în Centrul Istoric. În clădirea monument istoric a funcţionat celebrul Club A, un loc emblematic pentru multe generaţii de studenţi şi tineri din Bucureşti”, scrie primarul Capitalei.

El arată că a fost construit între anii 1934-1937 şi a găzduit Clubul studenţilor de la Arhitectură, iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare, fiind încadrat în clasa I de risc seismic. Clădirea rezidenţială multifamilială are cinci etaje, cu spaţii comerciale la parter, club A fiind la subsol, precizează Nicuşor Dan.

Primarul mai arată că în cadrul lucrărilor de consolidare se vor efectua reparaţii structurale, se va repara acoperişul şi se va reface planşeul din beton de peste subsol din dreptul curţii interioare, iar pentru reabilitarea termică se va anvelopa clădirea, se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie termoizolantă cu performanţă ridicată şi se va înlocui instalaţia de distribuţie a agentului termic. Pentru instalaţiile de iluminat în spaţiile comune se vor utiliza surse regenerabile de energie, prin montarea de panouri fotovoltaice şi se va înlocui/moderniza liftul, adaugă Nicuşor Dan.

”Termenul de execuţie este de 20 de luni. Lucrările de consolidare se vor realiza din bugetul local, însă Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a solicitat o finanţare de 2,47 milioane euro prin PNRR. În prezent, dosarul se află în evaluare la nivelul direcţiei de specialitate din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, mai spune Nicuşor Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.