Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că 20.000 de imobile din cele şase sectoare ale Bucureştiului şi din zonele protejate vor intra în procesul de evaluare rapidă a riscului seismic. El a mai spus că le-a propus primarilor de sector ca PMB să consolideze clădirile din zonele istorice, iar aceştia pe restul şi, în cazul în care edilii vor fi de acord, va exista o hotărârea în acest sens pe care urmează să o aprobe Consiliul General am Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„20.000 de imobile din cele 6 sectoare ale Capitalei şi din zonele protejate vor intra în procesul de evaluare rapidă a riscului seismic. Ulterior acestui proces, se va stabili câte dintre aceste clădiri au nevoie de expertiză şi mai apoi de consolidare. Harta acestor clădiri este deja gata, la mai puţin de trei luni de când ne-am propus să demarăm acest proces”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

El a mai spus că a avut o discuţie cu reprezentanţii primăriilor de sector privind împărţirea sarcinilor în acest domeniu, iar Primăria Capitalei a propus să consolideze clădirile din zonele istorice ale Bucureştiului şi primăriile de sector să reabiliteze imobilele din afara acestor zone. Edilul a adăugat că, în cazul în care reprezentanţii primăriilor de sector vor fi de acord cu această propunere, atunci va exista o hotărâre în acest sens în Consiliul General.

„Am discutat astăzi cu reprezentanţii primăriilor de sector despre împărţirea sarcinilor în acest domeniu având în vedere obligaţiile impuse de Legea 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor. Propunerea noastră este ca Primăria Capitalei să consolideze clădirile care sunt în zonele protejate, zonele istorice ale Bucureştiului, iar primăriile de sector să reabiliteze imobilele care sunt în afara acestor zone. Aşteptăm un răspuns de la aceştia, până la jumătatea lunii iunie, iar dacă răspunsurile vor fi pozitive, vom propune Consiliului General o hotărâre de Consiliu prin care să împărţim aceste sarcini. Mulţumesc AMCCRS şi ADIZMB pentru organizarea acestor întâlniri de lucru”, a completat Dan.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.