Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că 12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei preiau, în prezent, pacienţi cu COVID-19, având, în total, 712 paturi pentru aceşti bolnavi. Dintre acestea, 40 sunt la Terapie Intensivă, iar până la sfârşitul săptămânii se vor adăuga 14 paturi de Terapie Intensivă şi 28 intermediare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti fac în continuare eforturi pentru asigurarea bazei logistice necesare tratării pacienţilor COVID-19. 12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19, cu un număr total de 712 paturi pentru aceşti pacienţi. Dintre paturile existente, 40 sunt la Terapie Intensivă, iar până la sfârşitul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi de Terapie Intensivă şi 28 intermediare", a arătat Nicuşor Dan, joi, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte testarea pentru COVID-19, s-au primit 20 de maşini de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care vor beneficia de personal medical detaşat de la ASSMB pentru a face testele pe teren, acolo unde e necesar.

"Măsurile personale de protecţie împotriva COVID-19 rămân în continuare foarte importante şi constituie un ajutor esenţial pentru medicii şi cadrele medicale care luptă să salveze pacienţii. Să ne protejăm cât putem mai bine, ca să nu supraaglomerăm spitalele şi să trecem cu pierderi minime peste valul patru al pandemiei", a conchis primarul general al Capitalei.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.