Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat, după participarea la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului tactic cu trupe şi trageri reale PATRIOT SPARK 23, în poligonul Capu Midia, judeţul Constanţa, că spaţiul aerian al ţării noastre este acum mai sigur, „atât datorită echipamentelor din înzestrarea Armatei, dar şi datorită garanţiilor de securitate oferite de apartenenţa la cea mai puternică alianţă politico-militară din lume şi de Parteneriatul Strategic cu aliaţii americani”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am asistat astăzi la primele trageri reale cu sistemele de rachete Patriot intrate în înzestrarea Forţelor Aeriene Române. Operaţionalizarea acestor sisteme este cea mai importantă etapă a acestui program esenţial de înzestrare a Armatei României”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.
 
Preşedintele Senatului a adăugat că „spaţiul aerian al ţării noastre este, de astăzi, mai sigur, atât datorită echipamentelor din înzestrarea Armatei, dar şi datorită garanţiilor de securitate oferite de apartenenţa la cea mai puternică alianţă politico-militară din lume şi de Parteneriatul Strategic cu aliaţii americani”.
 
„Asigurarea securităţii României, a unui climat sigur în regiune, este una din condiţiile esenţiale pentru asigurarea prosperităţii şi dezvoltării durabile a ţării”, a completat Ciucă.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti Kathleen Kavalec, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Angel Tîlvăr, şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, şi alţi ofiţeri de rang înalt au participat, miercuri, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului tactic cu trupe şi trageri reale PATRIOT SPARK 23, în poligonul Capu Midia, judeţul Constanţa. În acest context, ambasadoarea Kavalec a subliniat importanţa parteneriatului strategic bilateral şi relaţia puternică de securitate dintre cele două ţări.

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale Angel Tîlvăr a postat, pe pagina sa de Facebook, un video de la exerciţiilor care au avut loc la poligonul Capu Midia. „Prima tragere cu sistemul de rachete sol-aer PATRIOT aflat în dotarea Forţelor Aeriene Române, în poligonul Capu Midia”, a scris Tîlvăr.

Foto: Nicolae Ionel Ciucă Facebook
Foto: Nicolae Ionel Ciucă Facebook
Foto: Nicolae Ionel Ciucă Facebook
Foto: Nicolae Ionel Ciucă Facebook
Foto: Nicolae Ionel Ciucă Facebook
Foto: Nicolae Ionel Ciucă Facebook

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.