Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut, luni, o vizită la Spitalul Judeţean Galaţi, unde 83 de cadre medicale au fost infectate cu Covid-19, şi a anunţat că autorităţile nu iau în calcul închiderea unităţii spitaliceşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a fost întrebat dacă ia în calcul închiderea Spitalului Judeţean Galaţi.

“Nu luăm în calcul închiderea spitalului. În acest moment judecăm fiecare secţie în parte în măsura în care dezinfectăm acele secţii, le reasigurăm cu personalul necesar în măsura în care acea secţie există, dar vom putea face un transfer de pacienţi dintr-o secţie în alta”, a afirmat ministrul.

El a fost întrebat şi despre schimbarea de manager de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

“Serviciul de Ambulanţă a avut anumite sincope, iar în contextul în care se termina cu împuternicirea am recomandat pentru manager, tot interimar, juristul din această unitate. Rămâne ca în perioada următoare să analizăm şi evoluţia ultimelor 14 zile precum şi recomandările pentru evoluţia următoare”, a precizat Nelu Tătaru.

El a menţionat că la Spitalul Judeţean Galaţi este un aparat Real Time PCR care face 64 de teste pe zi.

“Este un aparat Real Time PCR în Spitalul Judeţean, 64 de teste pe zi. Au fost colaborări cu laboratoare particulare care în acest moment au alte solicitări, mai ales perioada de concedii”, a explicat Nelu Tătaru.

În Spitalul Judeţean Galaţi au fost infectate până acum 83 de cadre medicale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.