Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, după audierea în Camera Deputaţilor, că este un moment în care politicul nu trebuie să ia locul profesiei şi unul în care sănătatea trebuie să primeze. "Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea, suntem într-un moment în care urmează nişte relaxări, suntem într-un moment în care chiar dacă factorul politic a reînviat, să ne menţinem într-o relaţie strict medicală", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a declarat, luni seară, la ieşirea din plenul Camerei Deputaţilor, că a prezentat situaţia acestei crize încă de la debut, pregătirile anterioare, precum şi evoluţia ei în cele două luni. El a explicat că a prezentat situaţia la zi a numărului de cazuri, a numărului de decese,  a spitalelor care tratează COVID.

"În discuţiile care au urmat s-au pus anumite probleme, cunoscute la MS (...) Suntem într-un moment în care încă continuă (...) Suntem într-un moment în care consider că politicul nu trebuie să ia locul profesiei, în care sănătatea trebuie să primeze şi orice sugestie care vine într-un context în care interesează într-adevăr sănătatea poporului român este binevenită şi acceptată. Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea, suntem într-un moment în care urmează nişte relaxări, suntem într-un moment în care chiar dacă factorul politic a reînviat, să ne menţinem într-o relaţie strict medicală pentru că poporul român are nevoie de sănătate, nu de o dispută politică", a afirmat Nelu Tataru.

Întrebat ce ar înseamna pentru populaţie să nu avem măsuri restrictive, el a spus: "Ar însemna ca miza să rămână respectarea unor proceduri de la sine, de către populaţia de rând, dar căutăm să găsim o măsură administrativă pentru a putea reveni cu nişte restricţii în momentul în care această relaxare din 15 va aduce şi dezvoltarea nedorită a pandemiei în România".

El a afirmat că în măsura în care se vede o evoluţie într-un anumit focar sau o transmitere trebuie să se poată reveni cu restricţii, inclusiv de mişcare, de libertate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.