Omul de afaceri Nelu Iordache şi fosta directoare executivă împuternicită a Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Ilfov Genica Bădănoiu au fost trimişi în judecată de DNA într-un dosar în care Iordache este acuzat că i-a cerut directoarei să elibereze o autorizaţie de mediu pentru staţia de transfer deşeuri de la Tunari, în schimb promiţându-i că va interveni pentru a fi menţinută în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a unui om de afaceri, acţionar al unei societăţi comerciale cu activităţi în gestionarea deşeurilor menajere, condamnat la închisoare cu executare în altă cauză, pentru trafic de influenţă şi dare de mită, şi Genica Bădănoiu, la data faptei director executiv împuternicit la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Ilfov, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

"În calitate de acţionar în fapt al unei societăţi comerciale cu activitate de gestionare a deşeurilor menajere, la data de 19 decembrie 2019, inculpatul om de afaceri i-ar pretins, în mod direct, directoarei executive a APM ILFOV, inculpata Bădănoiu Genica, să elibereze o autorizaţie de mediu pentru societatea sa, aferentă staţiei de transfer gunoaie de la Tunari (judeţul Ilfov), lăsând-o să creadă că are influenţă asupra funcţionarilor cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Mediului şi promiţându-i acesteia că, în schimbul emiterii autorizaţiei, va interveni astfel încât să fie menţinută în funcţia de director executiv al APM Ilfov", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

În 24 decembrie 2019, autorizaţia respectivă a fost emisă.

Conform DNA, în 9 iulie 2020, acelaşi om de afaceri ar fi promis indirect, prin intermediar, directoarei APM Ilfov, Bădănoiu Genica, suma de 30.000 lei, din care ar fi oferit 15.000 lei, prin intermediul aceleiaşi persoane, în legătură cu îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv, emiterea unei autorizaţii de mediu pentru societatea sa, aferentă unei staţii de transfer deşeuri amplasată în Popeşti-Leordeni (judeţul Ilfov), bani pe care Bădănoiu Genica i-a refuzat în 10 iulie 2020.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit G4Media, omul de afaceri trimis în judecată în acest dosar este Nelu Iordache.

În luna septembrie, omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 11 ani şi 9 luni de închisoare, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson al autostrăzii Nădlac - Arad, în care s-a înregistrat un prejudiciu de 1,2 miliarde de lei în dauna CNADNR, a unei bănci şi a unei firme de construcţii din Spania. Decizia este definitivă. În prima instanţă, el fusese condamnat la şase ani şi trei luni de închisoare.
 
Ca urmare, Nelu Iordache a fost încarcerat.
 
În noiembrie, Nelu Iordache a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Transalpina în care a fost acuzat, alături de foşti directori şi angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, de nerespectarea prevederilor legale la încheierea unui contract privind modernizarea unei porţiuni din DN 67C. Ceilalţi inculpaţi au primit pedepse cu suspendare, decizia fiind definitivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.