Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a anunţat, marţi, că Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ va fi mutată temporar în salonul de Obstretică al unităţii medicale, urmând să fie asigurate astfel nouă paturi ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
George Lazăr a declarat, marţi, că mutarea secţiei de Terapie Intensivă trebuie realizată în regim de urgenţă. 
 
“Putem asigura nouă paturi de Terapie Intensivă în salonul de Obstretică, acesta arată foarte bine, cu toată aparatura disponibilă, cu tot ce înseamnă echipamente de electrică, de oxigen, absolut tot ce înseamnă circuit medical sunt în regulă şi acolo am putea să ne mutăm foarte repede. Pentru o mutare a secţiei de Terapie Intensivă la salonul de Obstretică presupune că managementul spitalului trebuie să facă în regim de urgenţă adică astăzi cât mai repede, o şedinţă a conducerii, cu aprobarea Consiliului de Administraţie pentru a muta Obstretica la etajul cinci şi a reloca Terapia Intensivă la etajul 4 şi acolo am asigura nouă paturi în regim de urgenţă imediat. Asta pentru următoarele 30-40 de zile”, a afirmat prefectul judeţului Neamţ. 
 
El a precizat că pe termen lung se ia în calcul amenajarea Secţiei de Terapie Intensivă la etajul doi al unei clădiri care aparţine Spitalului Judeţean Neamţ. 
 
“Etajul doi aparţine Spitalului Judeţean Neamţ şi e în administrarea Consiliului Judeţean, are o capacitate de 600 metri pătraţi, suprafaţă totală este de 400- 450 suprafaţa utilă şi arată la standarde europene. Este un spaţiu execelent, aici cu mici lucrări care trebuie finalizate într-un termen de 30 de zile s-ar putea deschide Secţia de Terapie Intensivă şi am avea o capacitate de 15 poate chiar 17 paturi”, a mai afirmat George Lazăr.
 
Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Focşani, unitate Covid, iar zece persoane au urit şi mai multe au fost rănite. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.