Ministrul Familiei Natalia Intotero a participat, duminică, la Gala Tinerilor din mediul rural, care a avut loc la Hălăuceşti din judeţul Iaşi, Sat european de Tineret 2022-2023, un eveniment organizat de Guvernanţa programului European Youth Village şi care arată că „tinerii, prin proiectele lor, pot aduce schimbarea în bine în comunităţile din care fac parte”. Ea a mai spus că tinerii din comuna Jebel, judeţul Timiş, au obţinut titlul de „Sat european de tineret 2024”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am spus şi eu prezent la Gala Tinerilor din mediul rural, care a avut loc la Hălăuceşti (Iaşi), Sat european de Tineret 2022-2023, un eveniment organizat de Guvernanţa programului European Youth Village şi care arată că tinerii, prin proiectele lor, pot aduce schimbarea în bine în comunităţile din care fac parte. Tinerii aduc idei noi, energie şi perspective diferite asupra problemelor de zi cu zi, prin urmare consultarea lor devine o necesitate nu un favor. Felicitări şi mult succes tinerilor din comuna Jebel, judeţul Timiş, care au obţinut titlul de «Sat european de tineret 2024»! Felicitări tuturor echipelor care au ajuns în finală”, a scri Natalia Intotero, duminică pe Facebook.

Ministra Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a adăugat că acest eveniment urmăreşte promovarea şi stimularea participării tinerilor din mediul rural la viaţa democratică, prin dezbatere asupra politicilor şi strategiilor naţionale şi europene de tinere.

„De asemenea, felicit tinerii din Hălăuceşti pentru tot ceea ce au reuşit să realizeze prin forţe proprii în aceşti ani de când fac parte din comunitatea European Youth Village şi sunt convinsă că au planuri mari pentru anul viitor. Organizatorilor, sincere felicitări pentru acest eveniment reuşit care urmăreşte să promoveze şi să stimuleze participarea tinerilor din mediul rural la viaţa democratică prin dezbateri asupra politicilor şi strategiilor naţionale şi europene de tineret, să faciliteze schimbul de bune practici în desfăşurarea de proiecte cu impact pozitiv în mediul rural”, a completat Intotero.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.