Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, luni, că a verificat stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Podului Grant şi a constatat că se încadrează în grafic, iar termenul asumat în urmă cu o lună, ca în martie să fie reluată circulaţia pe pod, va fi respectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Podului Grant şi am constatat că suntem în grafic. Termenul asumat în urmă cu o lună, ca în martie să se reia circulaţia pe pod, va fi respectat. Este vorba despre lucrările de deasupra podului, care afectează traficul şi circulaţia tramvaiului, nu şi de cele pentru consolidarea pilonilor de dedesubt, care au termen primăvara lui 2025. Se lucrează în două schimburi: 07:00 – 18:00, respectiv 18:00 – 05:00. Sâmbăta se lucrează de la 7:00 la 22:00”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

El a mai precizat că, până acum, a fost finalizată partea de frezare a asfaltului şi au fost realizate testele de rezistenţă a plăcii de beton.

„S-au efectuat două probe – una a fost în parametri, cealaltă nu - sub hidroizolaţie nu s-a găsit structura de beton, ci s-a găsit o improvizaţie, un strat de ciment de cinci centimetri care nu este suficient de bun pentru a asigura o aderenţă perfectă. Prin urmare e nevoie de o lucrare suplimentară - turnarea unei noi suprafeţe de beton înainte de realizarea unei noi hidroizolaţii. Aşadar, lucrările de reabilitare şi consolidare erau mai mult decât necesare, pentru a evita riscul unor accidente”, a completat Dan.

Edilul general a mai spus că vor fi executate lucrări ce vizează structura de rezistenţă a pasajului, reabilitarea liniei de tramvai, a căii rutiere, dar şi refacerea celor şase bretele şi a trotuarului pietonal.

„Podul Grant a fost finalizat în 1982 şi reabilitat în urmă cu 15 ani. În 2020 au fost executate lucrări de reabilitare, însă doar în proporţie de 35 la sută”, a conchis Nicuşor Dan.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.