Municipiul Buzău a depăşit, vineri, pentru prima dată de la debutul pandemiei, incidenţa de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori, după ce a înregistrat un record de infectări, aproape 800, în ultimele 14 zile. Ca urmare, de vineri seară vor intra în vigoare noi restricţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, municipiul Buzău înregistrează, vineri, o rată de îmbolnăvire de 6,14 cazuri de COVID la mia de locuitori, după ce în ultimele 14 zile s-au înregistrat, numai în oraş, 797 de infectări. Este cel mai mare număr de infectări înregistrate în municipiul Buzău, de la debutul pandemiei.

De asemenea, în judeţul Buzău au fost în ultimele două săptămâni 1.647 de infectări, existând zile cu peste 200 de noi cazuri de COVID, cum nu s-a întâmplat până acum în pandemie.

Odată ce municipiul Buzău a depăşit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, la Prefectură a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, începând de vineri seară vor intra în vigoare noi restricţii, iar cele mai dure îi vizează pe buzoienii nevaccinaţi, care reprezintă majoritatea locuitorilor municipiului.

Persoanele nevaccinate vor avea voie să iasă din casă, în intervalul 20:00 şi 05:00, doar cu declaraţie pe propria răspundere. Sunt exceptaţi de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare şi cei care au trecut prin boală.

De asemenea, masca devine obligatorie în spaţii publice, iar programul magazinelor se reduce până la ora 22:00.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienţilor.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă.

În judeţul Buzău, cea mai mare incidenţă se înregistrează vineri la Ruşeţu, 11,98 cazuri la mia de locuitori, cu 42 de infectări în ultimele 14 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.