Municipalitatea vrea ca administrator unic al Arenei Naţionale să fie Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, propunerea urmând să fie supusă aprobării în şedinţa de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Administrarea Arenei Naţionale este împărţită în prezent între Primăria Capitalei şi ALPAB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre privind trecerea în administrarea ALPAB a Arenei Naţionale, după reabilitare şi modernizarea stadionului, este pe ordinea de zi de marţi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În proiectul de hotărâre se menţionează că, în prezent, administrarea Arenei Naţionale este împărţită între Primăria Capitalei şi ALPAB, iar corespondenţa dintre cei doi administratori şi rezolvarea diverselor probleme ce pot apărea se desfăşoară prin intermediul Direcţiei Investiţii.

„Este o procedură greoaie, iar timpii de răspuns, pentru situaţii în care decizia trebuie luată cu operativitate, sunt mult prea lungi”, se arată în expunerea de motive.

Predarea obiectivului se va face în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii, se arată în proiect.

 Municipalitatea precizează că prin Hotărârea de Guvern din 30 mai 2006 s-a aprobat trecerea Complexului Sportiv „Lia Manoliu” din administrarea Agenţiei Naţionale pentru Sport în administrarea CGMB. În 27 iulie 2006, CGMB a hotărât ca ALPAB să preia în administrare Complexul Sportiv, fiind începute lucrările de reabilitare şi modernizare a Stadionului „Lia Manoliu”, care au fost finalizate în 8 august 2011.

Patru luni mai târziu, prin dispoziţie a primarului general, a fost numită Comisia de predare-preluare a Stadionului Naţional, din administrarea municipalităţii în cea a ALPAB, până la desemnarea unei firme de mentenanţă. Comisia nu a reuşit însă să îşi îndeplinească obiectivul, întrucât în acel moment nu era făcută recepţia finală a lucrărilor, aceasta fiind realizată abia în 16 decembrie 2014. În aceste condiţii, Arena Naţională a fost administrată atât de Primăria Capitalei, cât şi de ALPAB. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.