Primăria Capitalei va solicita Guvernului transmiterea în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a clădirii Romexpo, pentru amenajarea unei săli multifuncţionale pentru organizarea de activităţi culturale, educative şi sportive, conform unui proiect de hotărâre aprobat miercuri de consilierii generali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dorim să solicităm Guvernului o suprafaţă de teren şi un obiectiv care poate fi pus în valoare de către Primăria Capitalei şi Camera de Comerţ, anume pavilionul central al Romexpo, unde intenţionăm să facem o sală de spectacole multifuncţională. Avem capacitatea să amenajăm această locaţie”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, consilierii generali şi-au dat acordul ca municipalitatea să trimită o solicitare Guvernului pentru ca Romexpo să fie transmis în subordinea Primăriei Capitalei şi administrarea CGMB, clădirea aflându-se în prezent în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” - Sucursala pentru Administrarea şi Întreţinerea Fondului Imobiliar, cu drept de folosinţă – Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Potrivit articolului 2 al proiectului, "se va realiza o zonă în vederea desfăşurării activităţilor culturale, educative şi sportive”.

În expunerea de motive semnată de primarul general, municipalitatea argumentează propunerea spunând că Bucureşti are un deficit major de zone pentru desfăşurarea activităţilor în domeniul cultural, educativ şi sportiv, indentificând, în acest sens, Romexpo ca zonă oprtună.

"Municipiul Bucureşti a identificat, ca oportunitate de realizare a unei zone care să ofere posibilitatea organizării activităţilor culturale, educative şi sportive, imobilul Romexpo din bulevardul Mărăşti nr. 65-67, fiind o clădire amplasată într-o zonăă uşor accesibilă, care se pretează pentru realizarea activităţilor de agrement”, explică municipalitatea.

Potrivit proiectului de hotărâre, suprafaţa terenului este de circa 309.704 metri pătraţi.

În 23 noiembrie anul trecut, Primăria Capitalei a semnat un protocol de colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, pe patru ani, primul proiect comun anunţat atunci de Firea fiind amenajarea pavilionului A ca o sală polivalentă, cu 15.000 de locuri, săli de conferinţe şi loje, pentru care ar fi necesară suma de aproximativ 30 de milioane de euro.

Primarul a mai spus atunci că sala va fi numită după gimnasta Nadia Comăneci. Edilul a promis că municipalitatea va realiza un studiu de fezabilitate în vederea amenajării pavilionului şi un proiect de hotărâre în acest sens va fi votat într-o şedinţă de consiliu, urmând apoi ca lucrările să nu dureze mai mult de un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.