Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă pentru pacienţii COVID-19 şi "se vor asigura că paturile există fizic".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătăţii Cseke Attila, un număr de peste 180 inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 din secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare cu paturi. Inspectorii sanitari se vor asigura că paturile există fizic şi sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de rezilienţă întocmite la nivelul fiecărui judeţ", a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.
 
Conform sursei citate, la cererea ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, a fost publicat Planul naţional de rezilienţă la recrudescenţa COVID-19 care este întocmit şi asumat la nivelul fiecărui judeţ de către managementul direcţiilor de sănătate publică şi al unităţilor sanitare cu paturi.
 
Nouăsprezece paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 mai erau libere, luni după-amiază, la nivel naţional - altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 - iar în Bucureşti nu mai erau paturi libere, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.