Managerul Spitalului Clinic de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop, a respins, miercuri, într-o conferinţă de presă, acuzaţiile legate de incompatibilitatea în care s-a aflat, fiind şi angajată a firmei căreia i-a închiriat un spaţiu în spital, ea susţinând că spaţiile din unitatea medicală aparţin primăriei şi sunt concesionate pentru 49 de ani. Ea a mai spus că nu ştie care este prejudiciul adus de director în cele două ore în care lucrează în timpul liber în sistemul privat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt mai multe spaţii închiriate în spital. Aceste spaţii au fost concesionate de primărie pentru 49 de ani. Este spaţiul primăriei. Este total legal ce am făcut. Este răzbunarea unui jurnalist.  Sunt  afirmaţii departe de adevăr", a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie.

Ea a mai spus că nu înţelege care a fost prejudiciul adus spitalului dacă două ore din timpul său liber a lucrat în privat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Când am fost în această situaţie legea permitea. Apoi, avem hotărâre definitivă care atestă că această situaţie ne este favorabilă nouă. Legea prin care directorilor de spitale şi şefilor de secţie le este interzis să lucreze într-un spaţiu privat a fost făcută pentru a lovi într-un manager de spital. Este o lege nedreaptă pentru că ştim că salariile din sistem sunt acelea care sunt. În timpul liber orice director sau şef de secţie poate lucra câteva ore în privat. Dar, după apariţia legii muţi şefi de secţie au plecat de la stat. Care este prejudiciul material  adus de un director dacă lucrează în timpul liber şi dă consultaţii în privat?", a mai spus managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală.

Întrebată care a fost situaţia privind produsele Hexi Pharma achiziţionate de spital, medicul a spus că a avut numai Betadină, şi nu biocide, iar acestea au corespuns concentraţiei: "Noi am avut Betadină de la HexiPharma, niciodată biocide. Dar Betadina a fost exact ceea ce scria pe etichetă. Soţul meu este inginer chimist şi l-am rugat să facă o analiză. Apoi, noi avem epidemiolog în spital. Este un cerber. Nu mişcă nimeni în faţa ei. Totul trebuie să fie corespunzător".

Monica Pop, cel mai longeviv director de spital din România, a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA al Spitalului de Oftalmologie şi şeful Comisiei de concurs, ea câştigând astfel concursul de manager şi în 2010 şi în 2014, scriu, miercuri, jurnaliştii GSP. De asemenea, directorul Monica Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar şi rame de ochelari, lentile şi cristaline pentru bolnavi, un spaţiu în spital şi a prelungit contractul de patru ori de atunci, iar, în schimb, firma a angajat-o, timp de patru ani.

Corpul de control al ministrului Sănătăţii va merge săptămâna viitoare la Spitalul Clinic de Oftalmologie din Capitală, după ce GSP a scris că managerul acestei unităţi medicale, Monica Pop, a fost angajată a firmei căreia i-a închiriat un spaţiu în spital unde se vând inclusiv cristaline pentru pacienţi, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, precizând că legea spune foarte clar că "funcţia de manager este incompatibilă cu extercitarea oricăror funcţii, cu excepţia funcţiilor din domeniul medical din aceeaşi unitate".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.