Miniştrii PSD Florin Barbu şi Ştefan Radu Oprea au participat, miercuri, la inaugurarea unei fabrici în judeţul Olt, investiţie de 8 milioane de euro, care până la finalul anului va avea o sută de angajaţi. ”România conduce topul ţărilor europene la creşterea producţiei industriale”, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în timp ce ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că de la Balş se va exporta în toată Europa

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România conduce topul ţărilor europene la creşterea producţiei industriale, iar investiţia de 8 milioane de euro pe care pe care Compania germană Hengst Filtration a făcut-o în oraşul Balş este dovada că în timpul guvernărilor PSD, comunităţile mici se dezvoltă. Am participat alături de colegul meu Radu Oprea, ministrul Economiei, şi de echipa politică şi administrativă a PSD, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, la inaugurarea acestei investiţii vitale pentru oraşul Balş”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Acesta a precizat că ”România a înregistrat în luna februarie 2024, faţă de luna precedentă, o creştere a producţiei industriale de 2,7%, cu aproape de 4 ori mai mult decât media UE (+0,7%)”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

La rândul său, ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a afirmat că ”oraşul Balş din judetul Olt, deşi situat strategic pe axa Craiova - Piteşti, la jumătatea drumului, era ocolit de investitori din cauza traficului infernal”.

”Odată cu construirea centurii şi a drumului expres, aceştia au început să se intereseze din ce în ce mai des de posibilitarea deschiderii de noi facilităţi de producţie (...) Hengst Filtration, o companie de familie din Germania, care produce filtre pentru uz industrial, a investit 8 milioane de euro într-o nouă capacitate de producţie. Până la sfârşitul anului îşî propun să ajungă la 100 de angajaţi, iar când fluxul de producţie va fi complet echipat la 500 de lucrători”, a scris Ştefan Radu Oprea pe Facebook.

Ministrul economiei a precizat că firmele din România care produc electrocasnice sunt principalii clienţi, însă de la Balş se va exporta în toată Europa.

”Aplicabilitate filtrelor produse deHengs Filtration este foarte mare, iar producţia de la Balş va fi diversificată foarte rapid”, a mai transmis Oprea.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.