Monica Pop, cel mai longeviv director de spital din România, a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA al Spitalului de Oftalmologie şi şeful Comisiei de concurs, ea câştigând astfel concursul de manager şi în 2010 şi în 2014, scriu, miercuri, jurnaliştii GSP. De asemenea, directorul Monica Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar şi rame de ochelari, lentile şi cristaline pentru bolnavi, un spaţiu în spital şi a prelungit contractul de patru ori de atunci, iar, în schimb, firma a angajat-o, timp de patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

GSP scrie că senatorul PSD Florian Popa, vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate Publică din Senat, este, totodată, şeful Comisiei de concurs în faţa căreia Monica Pop a trecut de două ori consecutiv concursul de director al Spitalului de Oftalmologie, în 2010 şi în 2014, de fiecare dată cu nota 10, “fără să mai fie necesară desfăşurarea interviului”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, Florian Popa a fost şi rectorul Universităţii de Medicină Carol Davila din Bucureşti, iar în această calitate a numit-o prorector pe Monica Pop, din 2004 şi până în 2012. În 16 iulie 2010, deputatul PSD Florian Popa s-a numit singur în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Oftalmologie, acolo unde Pop este director, iar din această postură s-a numit şef al comisiei de concurs pentru postul de manager. La sfârşitul anului trecut, Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe senatorul PSD incompatibil şi în conflict penal de interese, având în vedere această situaţie, iar senatorul a dat în judecată ANI, procesul fiind pe rol.

Jurnaliştii GSP mai scriu că în 1996, ca director al spitalului, Monica Pop a semnat un contract prin care Spitalul de Oftalmologie închiriază la parterul clădirii din Piaţa Lahovary firmei Monona Group Trading SRL un spaţiu de 38 de metri pătraţi. Potrivit contractului prezentat în facsimil, în acel spaţiu sunt comercializate produse alimentare şi nealimentare – pizza, dulciuri, lactate, pâine sau conserve, dar şi rame de ochelari, "lentile normale şi de contact şi cristaline", “favorizând la preţ salariaţii spitalului”.

În 2007, Monica Pop a devenit angajat al acestei firme, până în 2011. Ea a semnat atât contractul cu Monona, cât şi prelungirea acestuia, cu mărirea spaţiului cedat de spital, în 1999, 2002, 2007 şi 2012. Monona aparţine unui medic Mihai Ghiţă, iar administrator este Munteanu Daniela Anisoara, doctor în cadrul Spitalului de Oftalmologie.

Jurnaliştii GSP scriu şi că, desi la izbucnirea scandalului Hexi Pharma  Monica Pop spunea că Spitalul de Oftalmologie nu foloseşte produse ale acestei firme, unitatea medicală a avut în ultimii trei ani mai multe contracte de încredinţare directă, în valoarea totală de aproximativ 15.000 de euro, cu Hexi Phrama. Spitalul a cumpărat şi Polyodine, substanţa pe care testele Guvernului şi ale Parchetului General au identificat-o ca fiind diluată cu 30%. 

Contactată de GSP, Monica Pop a spus: “E o aberaţie, o minciună, o răzbunare a unei asistente psihopate şi un gest abject al domnului Tolontan. Nu e nimic anormal să semnez ca director o închiriere pentru o firmă care apoi să mă angajeze”. În ceea ce priveşte conflictul de interese în care s-ar fi aflat senatorul Popa, Monica Pop a spus că “legea e o tâmpenie”.

De asemenea, întrebată despre faprul că a fost angajată a firmei căreia i-a închiriat un spaţiu în spital, directoarea Spitalului de Oftalmologie a răspuns: “Legea e idioată. Toată legea este idioată! Din cauza acestei legi idioate şi-au dat demisia toţi şefii de secţie. Nu m-a interesat politica, nu mi-a plăcut niciodată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.