Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, le-a solicitat reprezentanţilor Institutului Cantacuzino ca până joi să îi transmită necesităţile legate de spaţiu, de personal şi de dezvoltare, anunţă, marţi, Ministerul Apărării Naţionale, precizând că în viitoarea şedinţă de Guvern ministrul Ţuţuianu va propune un proiect de act normativ pentru preluarea institutului în subordinea ministerului, în viitoarea şedinţă de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, Adrian Ţuţuianu a vizitat luni Institutul Cantacuzino, unde s-a întâlnit cu personalul acestuia şi s-a interesat de principalele nevoi şi cerinţe ale acestei unităţi medicale.

"În principal, au fost analizate nevoile de spaţiu şi de personal, precum şi necesităţile viitoare de dezvoltare. Ministrul Ţuţuianu a dispus primirea de răspunsuri concrete până joi, 7 septembrie. Adrian Ţuţuianu îl va informa pe premierul Mihai Tudose despre activităţile viitoare ale institutului, după definitivarea cadrului legal, şi va propune un proiect de act normativ pentru preluarea institutului în subordinea ministerului, în viitoarea şedinţă de Guvern", spun reprezentanţii Ministerului Apărării, într-un comunicat de presă transmis marţi dimineaţă.

Ei susţin că principalele preocupări ale MApN referitoare la Institutul Cantacuzino vor fi reabilitarea spaţiilor, dotarea liniilor de producţie şi pregătirea producţiei propriu-zise.

Premierul Mihai Tudose le-a cerut, în urmă cu două săptămâni, miniştrilor Sănătăţii şi Apărării Naţionale ca în maximum o lună să facă toate demersurile necesare pentru ca Institutul Cantacuzino să treacă în subordinea MApN, ministrul de resort, Adrian Ţuţuianu, afirmând că deja specialiştii direcţiei medicale din subordinea sa au făcut o evaluare prealabilă şi urmează ca în trei săptămâni să propună un act normativ prin care institutul să devină unitate militară.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, declara, recent, că, în urma trecerii Institutului Cantacuzino în subordinea MApN, acesta ar putea produce vaccinuri în doi ani, fiind necesară alocarea anual a 25 de milioane de euro pentru revitalizarea Institutului, bani care vor fi asiguraţi de la bugetul statului şi din venituri proprii.

Întrebat de ce era nevoie de trecerea Institutului Cantacuzino la MApN, Adrian Ţuţuianu a răspuns că Ministerul Apărării este singurul care poate să reasigure revitalizarea Institutului, iar el este "o mână mai fermă”.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.