Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, afirmă că acţiuni precum întreruperea lucrului la metrou, despre care susţine că "nu este grevă, nu este nici măcar protest spontan", nu se vor repeta. "A fost o epocă în trecut, când un lider de sindicat, ca un şef de cartel, ordona miniştrilor, ordona premierilor, preşedinţilor... s-a încheiat. De azi înainte domneşte legalitatea în acest domeniu, ceea ce înseamnă că şi consecinţele încălcării legii vor fi foarte, foarte ferme", susţine Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-o intervenţie telefonică vineri seară, la Digi 24, ministrul Transporturilor a reafirmat că protestul de vineri declanşat de angajaţi ai Metrorex nu a fost o grevă şi nici o acţiune sindicală spontană.
 
El a susţinut că printre cei care au "blocat funcţionarea metroului" s-au aflat, conform informaţiilor pe care le are, oameni care nu sunt angajaţi ai Metrorex, iar alţii care sunt salariaţi la metrou nu erau în timpul programului de lucru, el afirmând că "majoritatea au venit normal la lucru". 
 
El a adăugat că acţiuni precum cea de vineri nu se vor repeta. 
 
"Toate opţiunile legale sunt pe masă, dar aş vrea să spun un lucru. Nu răzbunarea e scopul nostru. Scopul nostru e să avem o societate care să fie sănătoasă, să meargă bine, să aibă un echilibru între venituri şi cheltuieli, clienţi care sunt mulţumiţi şi angajaţi care sunt mulţumiţi. Totuşi ceea ce s-a întâmplat astăzi nu se mai poate repeta. A fost o epocă în trecut, când un lider de sindicat, ca un şef de cartel, ordona miniştrilor, ordona premierilor, preşedinţilor... s-a încheiat. De azi înainte domneşte legalitatea în acest domeniu, ceea ce înseamnă că şi consecinţele încălcării legii vor fi foarte, foarte ferme şi cred că au înţeles toţi cei care s-au implicat în această acţiune, mulţi dintre ei poate au fost manipulaţi în această acţiune care nu e una sindicală, excede oricărui cadru legal. A fost ultima zi când s-a mai putut petrece aşa ceva. Eu asta cred, într-un stat de drept, instituţiile noastre îşi vor face treaba şi nu vom mai avea astfel de situaţii pe viitor”, a declarat Cătălin Drulă.
 
În ceea ce priveşte pierderile ca urmare grevei, ministrul Transporturilor a precizat că acestea sunt "la nivelul milioanelor de lei, iar consecinţele pentru toate aceste acţiuni de astăzi merg înainte”.
 
Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce aproximativ 600 de salariaţi de la metrou s-au aflat în subteran şi blocau căile de rulare.
 
Prefectura Capitalei a anunţat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii sindicatelor la metrou, a fost convenită reluarea activităţii la metrou. Un reprezentant al sindicatului liber metrou a afirmat că circulaţia va reîncepe de sâmbătă, deoarece pentru o jumătate de oră nu are rost să mai fie consumată energie pentru a efectua verificări înainte de repunerea în circulaţie. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că reluarea circulaţiei se va face sâmbătă dimineaţă întrucât este nevoie de câteva ore pentru restabilirea circuitelor. "Înţeleg că tehnic nu este posibil, oamenii vor ieşi în această seară", a afirmat el.
 
Vineri seară, reprezentanţii Metrorex au anunţat că la ora 22.00 s-a reluat circulaţia trenurilor de metrou.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.