Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că un nou mod de organizare al licitaţiilor din sistemul de sănătate, centralizat, ar aduce economii la buget, precizând că o primă astfel de achiziţie va fi făcută pentru 600 de incubatoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Achimaş-Cadariu a explicat, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sanătăţii va aplica în acest an un nou mod de organizare al licitatiilor, şi anume un sistem centralizat de licitaţii, care va presupune ca instituţia să organizeze o licitaţie comună, în mai multe spitale, pentru aparatura necesară.

"Un sistem centralizat de licitaţii, dacă este corect făcut şi se respectă toate normele legale, are avantaje evidente. Ne referim la economii în bani. Atunci când se achiziţionează o cantitate mare sigur că preţul trebuie să scadă. Aşa ar trebui în mod normal”, a precizat ministrul Sănătăţii.

O primă astfel de licitaţie în sistem centralizat a fost lansată deja şi are în vedere cumpărarea a 600 de incubatoare care vor ajunge în toate secţiile de neonatologie din România. 

"Numărul necesar de incubatoare, la nivel naţional, este de aproape 600, pe care le-am bugetat şi pentru care vom organiza şi o licitaţie centralizată. Pot să anunţ că anul acesta organizăm licitaţii centralizate şi sperăm că prin această modalitate vom face o economie. Aceste incubatoare sunt printre primele care intră în acest sistem. În ceea ce priveşte judeţul Mureş, aici s-a cerut un număr de peste 40 de incubatoare. Toate au fost bugetate. Bugetul total este de 33 de milioane de lei”, a explicat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.