Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că dacă România va primi în luna septembrie a acestui an un ser anti-COVID adaptat noii tulpini circulante a virusului, vaccinarea se va face în cadrul unui sistem mixt: la medicii de familie sau la unele spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă în România vor fi redeschise centrele de vaccinare anti-COVID în situaţia în care, din luna septembrie, va fi livrat un ser adaptat noii tulpini circulante, ministrul Sănătăţii a arătat că se va pune în aplicare un sistem mixt, în care vaccinarea se va face la medicii de familie şi în unele spitale. 
„Încercăm o soluţie mixtă. Vom menţine, clar, vaccinarea la medicii de familie şi cel puţin în oraşele mari, unde există spitale importante, spitale de boli infecţioase, să putem să avem şi  centre de vaccinare la nivelul unităţilor medicale altele decât medicii de familie”, a afirmat Rafila. 
Acesta a precizat că nu are rost să fie deschise centre de vaccinare în care „cinci angajaţi aşteaptă să vină două persoane în fiecare zi să se vaccineze”. 
El a făcut din nou apel la protecţia personală: utilizarea măştii. igiena mâinilor, aerisirea spaţiilor. În ceea ce priveşte vaccinarea, el spune că „cei care nu s-au vaccinat deloc se pot vaccina”. 
„Pentru doza a patra, care protejează persoanele vulnerabile, punctul meu de vedere este că ar fi bine să utilizăm un vaccin care oferă într-adevăr protecţie şi lucrul ăsta ar putea fi făcut începând cu luna septembrie”, adaugă ministrul.
Rafila anunţă că, deşi în cazul copiilor tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 nu provoacă forme grave ale bolii, în Capitală vor fi deschise, cel târziu săptămâna viitoare, două centre de evaluare pentru copiii cu COVID-19. El precizează că cele două centre vor fi deschise în funcţie de evaluările făcute de Direcţia de Sănătate Publică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.