Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prevăzute sume care să permită dotarea a cel puţin 3000 de cabinete ale unor medici de familie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
„În PNRR am prevăzut alocarea unei sume considerabile pentru dotarea cabinetelor din asistenţa medicală primară, adică a medicilor de familie, prioritizând medicii de familie şi cabinetele din mediul rural, astfel încât serviciile  de bază şi cele de un grad mediu de complexitate să fie aduse cât mai aproape de pacienţi. Practic, ce am prevăzut este dotarea a minimum 3000 de cabinete de medici de familie”, a afirmat Ioana Mihăilă sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Vaslui. unde participă la campania de vaccinare anti-COVID. 
Ministrul a subliniat importanţa prevenţiei în sănătate.
„Cred că această pandemie ne-a dat o lecţie foarte bună şi ne-am amintit încă o dată cât de importantă este îngrijirea medicală pre-spitalicească, în prevenţie, în diagnostic precoce, în tratamentul şi monitorizarea pacienţilor cronici şi de fapt o mare parte a  Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă se axează tocmai pe investiţii şi pe măsuri menite să crească accesul şi complexitatea serviciilor în asistenţa pre-spitalicească”, a mai declarat Mihăilă. 
Aceasta a anunţat că au fost modificate criteriile pe baza cărora unităţile sanitare care au acordat asistenţă medicală patologiei COVID pot organiza activitatea în aşa fel încât să fie permis accesul pacienţilor non COVID în aceste unităţi.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.