Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, afirmă, într-un mesaj transmis la începutul noului an, că doreşte "deschiderea sistemului sanitar românesc către lume". "Considerăm că pacienţii români trebuie să fie în centrul sistemului şi au dreptul la tratamente de ultimă generaţie la fel ca cele asigurate pacienţilor din Europa, iar cadrele medicale merită condiţii de lucru, dar şi de pregatire, similare cu cele asigurate în ţările dezvoltate ale lumii", spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La începutul anului doresc să transmit un gând de respect şi apreciere pentru toţi profesioniştii din Sănătate care înţeleg să îşi facă datoria corect şi cu responsabilitate şi  care salvează vieţi zi de zi, inclusiv de Sărbători, când majoritatea este acasă cu cei dragi", susţine ministrul Sănătăţii, Victor Costache, într-un mesaj transmis la începutul anului 2020.

El dă asigurări "că echipa din cadrul Ministerului Sănătăţii va face tot ce depinde din punct de vedere administrativ şi al politicilor publice, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi a siguranţei pacientului în unităţile sanitare".

"Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. Considerăm că pacienţii români trebuie să fie în centrul sistemului şi au dreptul la tratamente de ultimă generaţie la fel ca cele asigurate pacienţilor din Europa, iar cadrele medicale merită condiţii de lucru, dar şi de pregatire, similare cu cele asigurate în ţările dezvoltate ale lumii", spune Costache.

El menţionează că anul 2020 este declarat Anul Asistentului Medical şi Moaşei şi afirmă că va susţine, alături de partenerii internaţionali, această categorie importantă de profesionişti din sistem.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.