Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat joi că marea majoritate a spitalelor afectate de atacul cibernetic şi-au reluat activitatea, el precizând că au fost 26 de unităţi sanitare, dintre care 24 publice şi două private, mai mici. Ministrul a mai spus că cel mai important lucru este să încercăm să prevenim astfel de consecinţe pe viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a anunţat joi că marea majoritate a spitalelor afectate de atacul cibernetic şi-au reluat activitatea.

”Au fost 26 de unităţi sanitare, dintre care 24 publice şi 2 private, mai mici. Din datele pe care le avem de la Directoratul Naţional pentru Securitate cibernetică înţeleg că majoritatea au reluat activitatea”, a spus ministrul.

Rafila a precizat că ”cel mai important lucru este să încercăm să prevenim astfel de consecinţe pe viitor”. 

”Compania Bitdefender a oferit astfel de soluţii gratuit pentru un an de zile dar până într-un an de zile digitalizarea pe care o realizăm în sistemul de sănătate, care include şi spitalele şi direcţiile de sănătate publică şi bineînţeles trebuie să includă şi Casa Naţională şi de asigurări de sănătate sper să ne ofere soluţiile care să minimalizeze astfel de consecinţe”, a mai afirmat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.