Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat la Europa FM că funcţionara Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti care i-a dat codul de parafă falsului chirurg Matteo Politi spune că a făcut-o "din milă". De asemenea, conform ministrului, Politi avea şi asigurare de malpraxis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Din milă!” – aşa explică funcţionara Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti faptul că a eliberat codul de parafă medicului italian fals, codul în baza căruia Matteo Politi a operat la mai multe clinici private din România.

Declaraţia a fost făcută de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Europa FM.

„Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – aşa a răspuns!  N-am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă. Cu siguranţă este vorba şi de corupţie aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ …”, spune Pintea.

Ministrul Sănătăţii spune că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obţine drept de liberă practică în România, primul fiind depunerea actelor doveditoare privind studiile, care a fost făcut însă două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă – la Colegiul Medicilor -a fost sărită.

Însă, Matteo Politi a avut grijă să-şi facă o asigurare malpraxis.

„Acest domn avea încheiată şi o poliţă de malpraxis. Nu pot să spun numele instituţiei unde a făcut această poliţă.  Deci el a obţinut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie, cu o clinică privată, şi a obţinut în februarie o poliţă de malpraxis",a firmă Pintea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.