Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a afirmat că, în urma testelor rapide, a fost confirmat cu infecţie simultană cu gripă şi cu SARS- CoV-2 un bebeluş de cinci luni, iar probele prelevate de la el s-au transmis la Centrul Regional de Sănătate Publică la Iaşi, în vederea confirmării, subliniind că problema nu e poliinfecţia, ci modul în care va evolua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost confirmat  (n.r. - cu flurona,  infectarea simultană cu virusurile gripal şi SARS-CoV- 2) un bebeluş de cinci luni, cu teste rapide. Probele de la el s-au transmis la Centrul Regional de Sănătate Publică la Iaşi, în vederea confirmării printr-un test PCR. Aşteptăm şi noi rezultatele”, a declarat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a precizat că problema nu este că bebeluşul are o poliinfecţie, ci modul în care acesta va evolua.

”Până la urmă, dacă evoluţia clinică a copilului nu este problematică, şi nu am niciun fel de informaţie că ar fi problematică, nu asta este problema, că are o poliinfecţie, problema e dacă evoluează clinic favorabil”, a adăugat ministrul”, a subliniat Rafila.

Peste 4.600 de cazuri de gripă clinică au fost raportate la nivel naţional în săptămâna 2-8 ianuarie, iar 411 cazuri au fost confirmate de laborator, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). De la începutul sezonului, au fost înregistrate 15 co-infecţii cu virus gripal şi SARS-COV-2, dar şi 19 co-infecţii de virus gripal cu virus sinciţial respirator. Până în prezent, au fost comunicate 15 decese confirmate cu virus gripal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.