Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că au fost consumate aproape toate cele 1,3 milioane de doze de vaccin antigripal sezonier, iar, dacă e posibil şi dacă va exista cerere, numărul de doze va fi sumplimentat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a declarat luni, la TVR Info, că este o situaţie fără precedent, în ceea ce priveşte vaccinul antigripal.
 
”Au fost folosite aproape toate dozele. Examinăm, în funcţie de solicitări, pentru că nu are rost să cumpărăm doze. Dacă nu vor exista solicitări din partea pacienţilor şi respectiv a medicilor de familie, care sunt cei care administrează acest vaccin, vom evalua acest lucru şi dacă e posibil, vom mai suplimenta o anumită, cantitate permisă legal, actualul contract existent... E o situaţie fără precedent. Am folosit aproape toate dozele de vaccin până la începutul lunii decembrie”, a subliniat Rafila.
 
Alexandru Rafila a explicat că situaţia se datorează faptului că debutul campaniei de vaccinare a fost în luna seprembrie.
 
”De obicei, în decembrie eram în toiul campaniei de vaccinare şi rămâneau doze nefolosite. În acest an datorită debutului campaniei din luna septembrie aşa cum se întâmplă în marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană, şi noi am reuşit să facem acest lucru”, a precizat Rafla.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.