Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pîslaru, a declarat, marţi, că dacă la elaborarea Legii salarizării vor fi necesare modificări la salariile cele mai mari, acestea vor fi negative, nu pozitive, precizând că, în acest moment, nu poate confima o diminuare a salariilor mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Muncii a vorbit despre dezechilibrele existente în sistemul bugetar, arătând că trebuie să se ajungă la o echitate între cei mai slab plătiţi şi cei care sunt cel mai bine remuneraţi.
 
„Dacă se va umbla la salariile mari, se va umbla în sens negativ, nu pozitiv, dar această chestiune nu o pot confirma acum. Daţi-mi voie mai întâi să lucrăm pe chestiunile care ţin de cei mai dezavantajaţi din sistem. Vreau să vedem că se ajunge la un consens, că este o măsură viabilă şi implementabilă şi sunt convins că după ce vom ajunge la această soluţie va trebui, pe de o parte, să explicăm celor care nu au intrat în această soluţie că există un proiect de lege pe patru ani, care va putea fi dus la îndeplinire şi care-i va putea ajuta şi pe ei, şi să vedem în ce mod putem ajunge la o chestiune de echitate între cei mai puţin plătiţi din sistem şi cei mai bine plătiţi din sistem, care să fie cumva echivalent sistemelor europene, nu neapărat al celor mai avansate, dar măcar al celor din Europa Centrală”, a spus Dragoş Pîslaru.
 
Întrebat dacă totuşi ia în calcul posibilitatea reducerii salariilor mari, ministrul Muncii a spus că, în prezent, nu poate confirma această informaţie.
 
„Este o chestiune care trebuie discutată şi este o problemă pe care o consider în acest moment marginală faţă de rezolvarea acestei chestiuni de conflict la care am ajuns acum. În acest moment, pentru a credibiliza administraţia publică şi pentru a o face mai eficientă, ai nevoie de oameni mai competenţi şi mai motivaţi. Este un cerc vicios. Dacă nu reuşeşti să ajungi să acorzi o minimă motivaţie în zona publică, nu vei avea servicii de calitate şi atunci şi sectorul privat va suferi”, a mai spus demnitarul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.