Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că iniţiativa Vinerea Verde nu este "doar despre transport ecologic, ci şi despre schimbarea de mentalităţi". "Ne-am propus să pornim o adevărată mişcare de curăţare a României de deşeurile abandonate pe străzile oraşelor, satelor, pe câmpuri, în păduri sau în râuri", adaugă Tanczos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tanczos Barna a afirmat că s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii asociaţiei Let's Do It, Romania!, pentru a stabili modul în care soluţiile IT dezvoltate de asociaţie – aplicaţia TrashOut şi Platforma 4B – ar putea deveni resurse utile pentru identificarea rapidă a deşeurilor abandonate, cu ajutorul voluntarilor.

"Vinerea Verde nu e doar despre transport ecologic, ci şi despre schimbarea de mentalităţi. Ne-am propus să pornim o adevărată mişcare de curăţare a României de deşeurile abandonate pe străzile oraşelor, satelor, pe câmpuri, în păduri sau în râuri. Pentru a avea succes, o astfel de mişcare are nevoie de implicarea, deopotrivă, a cetăţenilor voluntari şi a autorităţilor locale şi centrale. Cei de la Let's do it, Romania! mi-au prezentat o soluţie utilă, care şi-a dovedit deja eficienţa şi pe care cred că o putem susţine cu acţiuni concrete, de la nivel instituţional. Sunt optimist că cetăţenii ne vor sprijini în mişcarea de curăţare a României, vor descărca aplicaţia TrashOut şi o vor utiliza cât mai des. Am această convingere pentru că tot ei sunt partenerii noştri cei mai importanţi în lupta cu tăierile ilegale, prin utilizarea masivă a aplicaţiei #InspectorulPădurii. Mă aştept la aceeaşi implicare şi de la autorităţile publice locale", a detaliat, într-o postare pe Facebook, ministrul Mediului.

El a adăugat că specialiştii din cadrul MMAP, GNM şi LDIR vor stabili modul de colaborare şi vor lucra la o procedură comună, astfel încât toate sesizările cetăţenilor prin aplicaţia TrashOut să fie preluate, urmărite şi soluţionate de autorităţi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.