Ministrul Mediului, Tanczos Barna, marchează, vineri, un an de la debutul proiectului Vinerea Verde, invitând autorităţile din judeţul Covasna, unde se află în vizită de lucru, la o plimbare pe jos între întâlniri. ”În continuare vă îndemn să vă alăturaţi comunităţii care a ales să se implice activ în ameliorare calităţii aerului şi protejarea mediului înconjurător”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marcăm un an de Vinerea Verde, cum altfel decât cu o plimbare. Deşi primăvara se lasă aşteptată, i-am provocat pe liderii autorităţilor locale şi din judeţul Covasna să ne deplasăm pe jos între întâlnirile oficiale. “Stop! Azi maşina stă pe loc!” este sloganul sub care am lansat Campania Vinerea Verde. Din martie 2021, au răspuns provocării preşedintele Klaus Johannis, reprezentanţi ai guvernului, senatului, ambasadelor, instituţiilor subordonate, ai administraţiei locale şi ai societăţii civile” a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Mediului.  

Acesta a oferit câteva exemple de iniţiative din ultimul :  

- Transport public gratuit în fiecare vineri, în Cluj-Napoca. Felicitări Primăriei şi Consiliului local Cluj-Napoca!   

- Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, o iniţiativă prin care peste 6.000 de locuitori din Constanţa, Galaţi, Sibiu, Craiova, Iaşi, Timişoara, Buzău au colectat peste 3 000 de kg de deşeuri şi au călătorit cu transportul în comun în fiecare zi de vineri.   

- Programul „Pedibus – Hai la şcoală pe jos!” din Sfântu-Gheorghe şi Odorheiul Secuiesc, prin care elevii sunt îndemnaţi să meargă pe jos până la şcoală.  

- Proiectul „Verde la implicare - Seniori pe două roţi” destinat seniorilor, cu vârsta de peste 50 de ani, din Bucureşti - o iniţiativă prin care seniorii au fost invitaţi să pedaleze în parcurile din Capitală.  

- Emisiunea de mărci poştale cu tema: ”Stop! Azi maşina stă pe loc!”, prin care Romfilatelia a găsit o cale originală de a îndemna la responsabilitate privind protejarea mediului.  

”Mulţumesc celor care au răspuns la provocare! Nu ne oprim aici, în continuare vă îndemn să vă alăturaţi comunităţii care a ales să se implice activ în ameliorare calităţii aerului şi protejarea mediului înconjurător”, a mai transmis ministrul Mediului.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.