Ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a întâlnit, marţi, cu activistul Tiberiu Boşutar, agresat săptămâna trecută în judeţul Suceava, şi a condamnat din nou violenţele. ”Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz şi vinovaţii să fie traşi la răspundere”, a transmis ministrul, precizând că, dacă se dovedeşte că agresorii erau silvicultori, aceştia trebuie excluşi din breaslă. Ministrul cere, însă, ca cei 15.000 de angajaţi din sistem care-şi fac treaba să nu fie catalogaţi alături de ceilalţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

 

Ministrul Tánczos Barna s-a întâlnit, marţi, la sediul Ministerului, cu activistul Tiberiu Boşutar.  

”În cadrul întâlnirii, demnitarul a condamnat din nou violenţele de săptămâna trecută, la care au fost supuşi activistul de mediu şi jurnaliştii care îl însoţeau, într-o pădure din comuna Coşna, judeţul Suceava”, a transmis MInisterul Mediului, într-un comunicat de presă.  

”Violenţa nu poate fi acceptată sub nicio formă, indiferent de situaţie! Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz şi vinovaţii să fie traşi la răspundere. Însă nu pot fi de acord, pentru că am văzut şi acest gen de abordare, cu generalizarea acestui comportament reprobabil către întreg personalul silvic. Am spus din capul locului: dacă se va confirma că unii dintre cei care v-au atacat sunt silvici, ei trebuie imediat excluşi din această breaslă. Însă cei peste 15.000 de silvicultori care muncesc cinstit şi profesionist pentru a gospodări şi apăra pădurile României, nu merită fie puşi la un loc cu cei care comit astfel de fapte”, a precizat, în cadrul întâlnirii, ministrul Barna Tánczos. 

Potrivit Ministerului Mediului, un punct important de discuţie a fost continuarea dezvoltării sistemului SUMAL 2.0 şi a aplicaţiei Inspectorul Pădurii.  

”Dezvoltarea SUMAL este un proces continuu, iar experienţa de teren a activiştilor de mediu poate fi relevantă în acest sens. De aceea am acceptat propunerea de a primi sugestii de modificare şi dezvoltare, astfel încât să eliminăm cât putem de mult sincopele şi să limităm posibilitatea de a transporta ilegal material lemnos”, a mai declarat ministrul. 

Doi jurnalişti şi un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România au fost bătuţi de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.