Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă, vineri, că informaţiile primite de la meteorologi arată că norul de fum degajat de incendiul din pădurile din apropierea localităţii ucrainene Cernobîl nu se îndreaptă către România. În ceea ce priveşte radiaţiile, Tanczos spune că, de la începutul războiului din Ucraina, nu au existat modificări şi ”nu există risc ca aceste radiaţii să fie modificate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate informaţiile pe care le-am primit de la colegii noştri de la ANM arată că direcţia de deplasare nu este spre România. Nu avem absolut niciun pericol în momentul de faţă. Mişcările de mase se aer se fac dinspre România înspre regiunea respectivă şi din regiunea afectată de acele incendii în momentul de faţă nu există niciun risc ca norul de fum să se deplaseze spre România”, a declarat ministrul Mediului vineri, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări referitoare la norul de fum degajat de incendiul din pădurile din apropierea localităţii ucrainene Cernobîl.  

El a explicat că evoluţia situaţiei este urmărită în mod constant, tocmai pentru a preveni şi a putea anunţa eventualele riscuri la care este supusă populaţia din România.  

”Nu este, în momentul de faţă, niciun risc din acest punct de vedere”, a reiterat Tanczos.  

El a explicat că, în ceea ce priveşte nivelul radiaţiilor, acesta este monitorizat printr-o reţea naţională de staţii, iar de la începutul războiului din Ucraina nu existat în nicio zi ”o modificare anormală a acestor radiaţii în România şi nici nu există risc ca aceste radiaţii să fie modificate pentru că fenomenele meteorologice nu duc către asemenea concluzii”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.