Ministrul Mediului, Tanczos Barna, dă asigurări că toţi cei care au depus către instalatorii autorizaţi dosare în cadrul programului Casa Verde şi care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot primi finanţare în cursul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Îi pot asigura pe toţi cei care au depus dosarele în decembrie la instalatori şi pe toţi cei 45.614 de beneficiari potenţiali că toţi care trec de filtrul de eligibilitate şi de criteriul de finanţare şi pot fi finanţate vor fi finanţate în 2022. Avem buget pentru 2022 suficient de mare ca să finanţăm 30-35.000. Sunt pentru 35.000 (de beneficiari - n.r.), chiar mai mult dacă trebuie, deci vom finanţa întregul pachet pentru că este o nevoie şi o cerere uriaşă", a declarat Tanczos Barna, luni seară, la Digi 24.
 
El a susţinut că programul va trebui continuat în aşa fel încât să existe etapizări lunare, iar sesiunile de depunere pentru finanţarea de panouri fotovoltaice să se facă în fiecare lună, pentru că acestea sunt "soluţia ideală" pentru gospodăriile afectate de tarifele ridicate la energie.
 
"Trebuie să ajungem la sute de mii de gospodării care să beneficieze de sprijin şi să instaleze asemenea panouri”, a spus ministrul. 
 
Momentan, depunerile în cadrul programului Casa Verde sunt sistate, ministrul afirmând că din martie sau aprilie, cel mai probabil, urmează să se treacă la etapizarea lunară. Săptămâna viitoare vor intra în evaluare dosarele deja depuse, a arătat ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.