Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a participat duminică, la Câmpulung Moldovenesc, la cea de-a XXXIV–a Ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene”, ea afirmând că până în prezent, România a înscris deja nouă elemente pe Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, anul trecut fiind inclusă Cămaşa cu altiţă, element de identitate culturală în România şi în Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul la care au participat atat reprezentanţi ai autorităţilor locale, cat şi foşti locuitori ai Bucovinei şi urmaşi ai acestora, stabiliţi în Ucraina, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova a promovat tradiţiile, obiceiurile, portul popular şi gastronomia din Bucovina, arată Ministerul de Externe într-o postare.

Ministrul afacerilor externe a afirmat ca România se află într-un proces continuu de identificare şi promovare a elementelor de patrimoniu cultural imaterial relevante în plan internaţional, precum şi a elementelor valoroase de patrimoniu pe care tara noastră le are în comun cu alte state.

”Astfel, până în prezent, România a înscris deja nouă elemente pe Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, anul trecut fiind inclusă Cămaşa cu altiţă, element de identitate culturală în România şi în Republica Moldova”, arată MAE.

Ministrul afacerilor externe a apreciat activitatea autorităţilor locale în gestionarea crizei refugiaţilor ucraineni şi a adresat mulţumiri pentru implicarea în sprijinul acordat Ucrainei şi Republicii Moldova, se mai precizează în postare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.