Mai puţin de 100 de milioane de lei din cele 600, cât au totalizat amenzile din timpul stării de urgenţă, au fost achitate, a declarat la Digi 24 ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mai puţin de 100 de milioane de lei”, a declarat Florin Cîţu, întrebat  despre amenzile care au început să fie date odată cu instituirea stării de urgenţă, pentru nerespectarea măsurilor pentru evitarea răspândirii coronavirusului şi care au totalizat 600 de milioane de lei.

El a precizat: „Sunt la bugetul de stat, vedem, dacă sunt contestate şi deciziile sunt favorabile cetăţenilor, bineînţeles că va trebui să returnăm aceşti bani”.

Cîţu a explicat că în cazul persoanelor care contestă amenzile şi câştigă în instanţă „de obicei se fac compensări” din impozite şi taxe, dar „sunt şi cazuri când primesc banii, depinde care este situaţia personală a fiecărei persoane”.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.