Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Natalia Intotero a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) efectuarea unei misiuni de control la Arad, pentru a verifica modul în care au fost respectate procedurile legale de punere în aplicare a ordinului de protecţie cu executare imediată, emis de Judecătoria Lipova, pe numele a doi bărbaţi, de 45 şi 69 de ani şi al unei femei, de 64 de ani, toţi din Birchiş, judeţul Arad. n urma acestui ordin, celor trei - tatăl fetelor şi bunicii paterni le-a fost interzisă apropierea la o distanţă mai mică de 100 de metri de cele două fete minore, de 8 şi 10 ani, al căror domiciliu a fost stabilit la adresa mamei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Susţin fără rezerve punerea în aplicare a deciziilor instanţei, ţinând cont de interesul superior al copilului, de creşterea într-un mediu sigur, care să-i permită dezvoltarea armonioasă şi să asigure confortul psihic necesar. Prin urmare, nu comentez decizia instanţei, dar vreau să mă asigur că aceasta a fost pusă în aplicare respectându-se toate procedurile legale şi luându-se toate măsurile de precauţie astfel încât cele două fetiţe să nu aibă de suferit nici fizic, nici emoţional”, a declarat Natalia-Elena Intotero, potrivit precizărilor de presă transmise de către Ministerul Familiei.
 
Judecătoria Lipova din judeţul Arad a emis un ordin de protecţie pe 30 de zile pe numele unui bărbat şi pe numele părinţilor acestuia, după ce au refuzat să lase fiicele bărbatului să îşi vadă mama, cu care acesta se află în divorţ şi care obţinuse în instanţă stabilirea domiciliului minorelor la ea acasă. Celor trei le-a fost interzisă apropierea la o distanţă mai mică de 100 de metri de copile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.