Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a anunţat, joi, că va trimite o notă către toate inspectoratele şcolare din ţară pentru a atrage atenţia asupra interzicerii oricărei forme de discriminare şi segregare, menţionând că a început şi revizuirea cadrului legal pentru ca toate formele de segregare şcolară, nu doar cele care se bazează pe criteriul etnic, să fie strict interzise. Dumitru a vorbit concret despre copiii care provin din zone defavorizate şi copiii cu dizabilităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Mircea Dumitru a arătat, în conferinţa de presă referitoare la pregătirea anului şcolar 2016-2017, că şansa la educaţie trebuie asigurată tuturor copiilor din ţară, adică şi celor care provin din medii defavorizate.

“Ne îndreptăm atenţia şi asupra copiilor care provin din aceste zone defavorizate sau a copiilor care au dizabilităţi. Voi transmite astăzi o notă inspectoratelor şcolare, în care le voi atrage atenţia asupra interzicerii oricărei forme de discriminare şi segregare. Am început revizuirea cadrului legal astfel încât toate formele de segregare şcolară, şi nu doar acelea care s-ar baza pe criteriul etnic, să fie strict interzise. Vom include criteriul statutului socio-economic al familiilor, al dizabilităţii, cerinţelor educaţionale speciale, performanţelor şcolare şi al mediului de rezidenţă şi vom dubla această notă cu o propunere de Hotărâre de Guvern care să vină cu măsuri trans-sectoriale de desegregare pentru elevi”, a spus ministrul Mircea Dumitru.

El a adăugat că vor fi menţionate acţiunile şi termenele limită pe care ministerul şi le asumă în ceea ce priveşte îmbunătăţirea cadrului legal, sancţiuni şi politici nu doar educaţionale.

“Când vorbim despre şanse egale pentru toţi copiii, ne referim şi la cei care au dizabilităţi sau cetinţe educaţionale diferite şi de aceea vom propune un pachet de măsuri concrete care să vizeze incluziunea şi creşterea calităţii educaţiei”, a adăugat demnitarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.