Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat luni despre măsurile privind combaterea violenţei în şcoli că îşi doreşte ca prevederile noii Legi a învăţământului pe acest subiect, şi anume acel Program Naţional de combatere a violenţei în şcoli, să fie operaţionalizate cât mai repede. Ministrul a mai anunţat că au în plan o serie de campanii, împreună cu MAI şi cu alte entităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem deja în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Educaţiei, o procedură privind adresarea cazurilor de violenţă în şcoli, cu atribuţii deja discutate şi agreate cu alte entităţi cu responsabilităţi în aceste zone, fie că vorbin de Direcţiile de siguranţă şcolară, că vorbim despre DGASPC-uri, că vorbim despre unităţile de învăţământ în sine. Ea fiind în dezbatere publică urmează să primim contribuţiile societăţii civile pentru ca apoi să o putem populariza şi pentru ca apoi să poată fi utilizată în şcoli”, a spus ministrul Educaţiei, întrebată dacă vor veni cu măsuri prividn prevenirea violenţei în şcoli, la începutul anului şcolar.

Ministrul a mai anunţat că au în plan o serie de campanii, împreună cu MAI şi cu alte entităţi.

”Ne dorim ca prevederile noii Legi a învăţământului pe acest subiect, şi anume acel Program Naţional de combatere a violenţei în şcoli să fie operaţionalizate cât mai repede”, a precizat Ligia Deca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.