Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că modalitatea organizării admiterii examenului de Evaluare Naţională pentru admiterea în licee nu se va schimba pentru elevii care intră în clasa a opta în anul şcolar care va începe luna viitoare. El susţine că schimbări cu privire la admiterea la liceu vor putea avea loc din anul 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pot să anticipez una dintre întrebări, dacă se va schimba modul de admitere în liceu anul viitor. Răspunsul este: cu siguranţă nu se va schimba anul viitor, în anul 2022. Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicaţi şi vor putea să fie implementate începând cu admiterea din anul 2023. Deci pentru părinţii elevilor din clasa a opta răspunsul este: nu vor fi schimbate condiţiile de derulare a Evaluării Naţionale. Singura perspectivă din care se vor schimba va fi aceea a corectării informatizate, asta nu e de natură impieteze asupra pregătirii elevilor, dimpotrivă, să fie avantajaţi prim eliminarea subiectivismului uman”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi după-amiază, într-o  conferinţă de presă.
 
Anunţul a fost făcut în contextul în care, miercuri, ministrul are programată o întâlnire cu reprezentanţi asociaţiilor de părinţi, iar Cîmpeanu a afirmat că se aşteaptă ca unul dintre subiectele abordate de aceştia să fie modalitatea în care va avea loc admiterea la liceu pentru elevii care încep clasa a opta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.