Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat că academicianului Eugen Simion, care a încetat din viaţă la 89 de ani, îi rămânem recunoscători pentru contribuţia fundamentală în domeniul cercetării filologice, el fiind ”un model de profesionalism, de hărnicie, de devotament”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am aflat cu toţii, cu mare tristeţe, despre trecerea în nefiinţă a academicianului Eugen Simion. Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut ca profesor, ca academician sau care i-au citit opera cu interes. Îi rămânem recunoscători pentru contribuţia sa fundamentală în domeniul cercetării filologice”, a scris, pe Facebook, Ligia Deca.

Ea a adăugat că Eugen Simion a fost ”un model de profesionalism, de hărnicie, de devotament”.

Eugen Simion, preşedinte al Secţiei de Filologie şi Literatură a Academiei Române, a murit la Spitalul Elias. Eugen Simion, în vârstă de 89 de ani, era internat de o lună la Spitalul Elias cu mai multe afecţiuni cronice. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.