Ministrul educaţiei, Ligia Deca a declarat marţi despre apariţia subiectelor la Bacalaureat în spaţiul public că acea comisie de la Liceul Teoretic Decebal din Caraş Severin a fost schimbată şi a precizat că se vor vedea consecinţe disciplinare serioase pentru cei care au făcut astfel de greşeli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei a fost întrebat în conferinţă cum comentează faptul că subiectele de la Bacalaureat au apărut în timp real, în spaţiul public, Ligia Deca precizând că în cazul de ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean de la Caraş Severin a înaintat Comisiei naţionale de Bacalaureat solicitarea de schimbare a comisiei de la Centrul Liceului Teoretic Decebal. 

”Practic, comisia a fost schimbat, în paralel continuăm demersurile de cercetare, să vedem cine a fost implicat şi care sunt consecinţele. Şi în celelalte cazuri, măsurile au fost similare, înlocuirea comisiei, cercetare disciplinară pentru cei care se dovedesc că au făcut publice subiectele. Ele au fost făcute publice când elevii erau deja în şcoală, în condiţii de siguranţă, deci nu putem spune că au influenţat în vreun fel corectitudinea examenelor”, a spus Deca. 

Ministrul a anunţat că vor lua toate măsurile disciplinare astfel încât astfel de abateri de la Regulamrnt să nu se mai întâmple şi a predizat că faptul că au fost atât de repede identificate ar trebui să descurajeze pe viitor astfel de practici. 

Întrebată dacă se vor vedea demisii, ministrul Ligia Deca a spus: ”Cred că se vor vedea consecinţe disciplinare serioase pentru cei care au făcut astfel de greşeli”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.