Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că, în urma rectificării bugetare aprobate de Guvern în şedinţa de joi, bugetul pentru învăţământ creşte cu 554,35 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022. În urma acestei decizii, bugetul alocat învăţământului creşte, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei - buget pentru învăţământ gestionat de Ministerul Educaţiei, iar 234,35 milioane de lei - sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale)”, a scris, joi, pe Facebook, Ligia Deca.

Potriivit sursei citate, suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educaţiei vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

”Sumele defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale vor fi utilizate pentru plata burselor şcolare în acest an calendaristic (200,03 milioane de lei), respectiv pentru finanţarea învăţământului particular şi confesional acreditat, conform legii (34,32 milioane de lei)”, a explicat Deca.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.