Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, spune, într-un interviu acordat agenţiei News.ro, că suspiciunile de plagiat care trenează la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza” afectează credibilitatea unei instituţii care trebuie să pregătească oameni, să-i înveţe integritate, dosarele ar trebui soluţionate cât mai rapid la CNATDCU, iar când se dovedeşte plagiatul, persoana implicată să plece imediat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragoş Tudorache susţine că persoanele care sunt implicate în însuşirea pe nedrept a lucrărilor de doctorat ar trebui să plece de la Academia de Poliţie.

"Din punctul meu de vedere, cel mai rău este să ai suspiciuni de această natură care trenează, pentru că îţi afectează credibilitatea unei instituţii care trebuie să pregătească oameni, să-i înveţe integritate şi care sunt responsabili de modul în care aceşti oameni sunt formaţi pentru viitor. Deci, din punctul meu de vedere, în secunda în care un astfel de plagiat este dovedit, pentru mine, acea persoană va trebui să plece”, a spus Dragoş Tudorache, în interviul pentru agenţia de presă News.ro.

Ministrul spune că ar fi bine ca dosarele să fie soluţionate cât mai rapid de CNATDCU, astfel încât să poată fi luate imediat decizii în privinţa persoanelor implicate.

"Dacă sunt dovedite, atunci acei oameni nici într-un caz nu ar trebui să trebui să mai fie acolo. Şi cei care sunt bănuiţi sau suspectaţi, îmi doresc ca dosarele lor să ajungă cât mai repede la CNATDCU, tocmai pentru a elucida aceste suspiciuni”, a adăugat Tudorache.

Claudiu Ţupulan, unul dintre membrii comisiei care a analizat lucrarea de doctorat a lui Petre Tobă, a fost înlăturat de la conducerea Facultăţii de Poliţie a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, întrucât în cazul său există suspiciuni de plagiat.

În iulie, agenţia de presă News.ro a dezvăluit că, în cazul primarului Sectorulu 3, Robert Negoiţă, Comisia de etică a Academiei de Poliţie a stabilit că lucrarea de doctorat este un plagiat. Robert Negoiţă a fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind chemat de procurori să dea detalii despre felul în care a fost concepută lucrarea sa de doctorat.

Şi Gabriel Oprea, în cazul căruia comisia CNATDCU a stabilit că a plagiat, a coordonat lucări de doctorat la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Generalul Ionel Marin, fost director adjunct al Serviciului Român de Informaţii, fostul procuror general adjunct al României Marcel Sâmpetru şi fostul procuror George Bălan, fost membru CSM, se află pe lista doctoranzilor care l-au avut coordonator pe Gabriel Oprea.

Interviul acordat agenţiei de presă News.ro de către ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, va fi publicat duminică, la ora 17.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.