Ministrul de Interne, Petre Tobă, a ajuns, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a fi audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul răspunde întrebărilor judecătorilor după ce numele său a apărut într-un referat al DNA în cazul Duicu. Procurorii au arătat că Petre Tobă, la acea vreme şeful Poliţiei Române, s-a prezentat la Guvern, pe 13 iunie 2013, la solicitarea premierului de atunci Victor Ponta, pentru a discuta cu fostul şef al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu.

Potrivit procurorilor, la 20 martie 2013, fostul şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi i-a cerut lui Doru Dumitrescu, la acea dată adjunct al secretarului de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şef al Departamentului de Ordine Publică din acelaşi minister, să discute cu Petre Tobă în sensul de a obţine promovarea lui Ştefan Ponea, şeful Inspectoratului de Politie al Judeţului Mehedinţi, la data faptelor, într-o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Politiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.