Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, anunţă că în cazul celor patru şefi din cadrul IPJ Constanţa - un adjunct al şefului Inspectoratului, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche - care au rămas fără funcţii de conducere nu a fost vorba despre demiteri, ci despre ”eliberări din funcţie, la cerere”. În ceea ce îl priveşte pe şeful IPJ Constanţa, Adrian Glugă, care se află în continuare în funcţie, ministrul susţine că, dacă acesta va fi găsit responsabil cu privire la accidentul de la 2 Mai, nu va avea ezitări să ia măsuri în ceea ce îl priveşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ce vreau să spun, din capul locului: controlul acesta nu va ocoli pe nimeni. Există două planuri ale acestui control: unul este privind aspectele operative din stradă, ce s-a întâmplat în teren. Şi acolo se văd lucrurile mai uşor şi mai repede. Celălalt este un plan managerial, dacă vreţi, care comportă o analiză puţin mai largă, mai aprofundată, sub aspectul multiplelor obligaţii pe care le are un manager. Şi de aceea eu nu m-am grăbit nici cu cei care au operat în stradă, nici cu privire la managerul instituţiei, la domnul Glugă (şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa – n.r.), să trag concluzii. Acest control va îmbrăţişa toate aceste aspecte şi dacă, pe baza acestor concluzii, sunt stabilite responsabilităţi şi în sarcina şefului Inspectoratului, eu nu am nicio ezitare să iau măsuri şi la acel nivel”, a declarat Cătălin Predoiu, joi, la Digi 24. 
 
Conform ministrului, în cazul celor patru şefi din cadrul IPJ Constanţa a căror schimbare a fost anunţată de către oficialii Ministerului Afacerilor Interne  nu a fort vorba despre ”demiteri”, ci despre ”eliberări din funcţie, la cerere”. 
 
”Nu au fost demiteri, atenţie, au fost eliberări din funcţie la cerere. Deci persoanele respective au cerut eliberarea din funcţiile de conducere. E altceva decât demisie, au cerut să fie eliberaţi din funcţie. Aici intrăm în nuanţe juridice, pentru că m-am uitat şi eu în legislaţie şi în proceduri”, a explicat ministrul. 
 
În ceea ce îl priveşte pe şeful IPJ Constanţa, Adrian Glugă, care este în continuare în funcţie, Predoiu a susţinut că ”este dreptul domniei sale să creadă şi să-şi argumenteze nevinovăţia într-o astfel de situaţie, cum este şi dreptul organului de control şi al ministrului să evalueze astfel de situaţie”. 
 
Ministrul a mai spus că ”în niciun fel nu a fost stingherită ancheta”, iar şeful IPJ Constanţa i-a transmis că ”în niciun caz nu se va deroba de responsabilităţi”. 
 
El a adăugat că este ”liber de orice presiune şi orice parti-pris” în ceea ce priveşte orice angajat al ministerului şi va lua ”orice măsură se va impune”, dar vrea să ia astfel de măsuri ”profesionist”.
 
Ministrul a mai susţinut că nu doreşte ca întreaga activitate a Poliţiei şi Jandarmeriei să fie ”umbrită” de tragedia de la 2 Mai.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.