Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogan Ivan a afirmat, luni, că prioritatea sa este rezolvarea cât mai rapidă a tensiunilor din companie, astfel încât oamenii să se întoarcă rapid la lucru, „pentru a debloca Poşta Română şi şi pentru a o aduce la nivelul anului 2023”, în contextul protestului angajaţilor instituţiei. Referitor la corpul de control pe care l-a trimis la Poşta Română, ministrul PSD a precizat că aşteaptă rezultatele pe care le va transmite către Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Încă din prima zi a mandatului am discutat cu sindicatele Poştei Române, apoi am transmis solicitările lor  mai departe managementului Poştei Române, cerând o clarificare a situaţiei de conflict. În prezent aştept rezultatele concrete ale corpului de control urmând să înaintez rezultatele către Guvernul României”, a afirmat Bogdan Ivan, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Cercetării.

Ministrul a adăugat că ştie despre faptul că există nemulţumiri la Poşta Română, însă potenţialul acesteia este unul urişa.

„Ştiu că există nemulţumiri. Potenţialul pe care îl are Poşta Română este unul uriaş. Vorbim de o infrastructură naţională care, alături de o formă de management extrem de bine organizată, poate să funcţioneze foarte bine”, a completat Ivan.

El a mai spus că prioritatea sa „este să rezolvăm tensiunile din companie cât mai repede, ca oamenii să se întoarcă la lucru, pentru a debloca Poşta Română şi şi pentru a o aduce la nivelul anului 2023”.

Angajaţi ai Poştei Române au protestat, luni în faţa sediului central al companiei, acuzând procesul de disponibilizare colectivă anunţat la nivelul acesteia.

În replică, reprezentanţii Poştei Române afirmă că reorganizarea nu e un proiect nou, iar concedierile colective afectează aproximativ 100 de salariaţi din Administraţia Centrală - inclusiv „aşa numitele “pile” politice ori situaţiile de conflict de interese generate de membri de sindicat care ocupă totodată funcţii de conducere în Companie” - şi nu vizează personalul din structurile operaţionale.

„Majoritatea salariaţilor susţine modernizarea Companiei şi a fost alături de actuala echipă de management încă de la începutul acestui proces. Ca dovadă, din cei 200 de membri anunţaţi să participe la manifestarea din data de 21 august 2023, au participat aproximativ 40. În ultimii ani, numărul de membri de sindicat a scăzut semnificativ”, mai afirmă conducerea Poştei Române.

Pe 10 august, purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a anunţat că premierul Marcel Ciolacu a decis trimiterea Corpului de control al prim-ministrului să facă verificări la Poşta Română, deoarece există acolo o situaţie de conflict de muncă şi şeful Executivului doreşte să vadă dacă a fost respectat cadrul legal de acţiune, atât de partea patronală, cât şi de cealaltă parte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.