Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat că în zilele următoare nu vor veni militari din ţări NATO, dar este programată în curând sosirea unui batalion francez de aproape 1.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vasile Dîncu a fost întrebat, sâmbătă, la Digi 24, dacă portavionul francez Charles de Gaulle va sosi în Marea Neagră. 
 
“În această perioadă activarea forţei de răspuns a NATO înseamnă şi prezenţa apropiată în zona mediterană, probabil că şi în Marea Neagră. Cu siguranţă că se va întâmpla şi acest lucru. Probabil că vor fi şi alte mişcări care sunt programate în această perioadă. Este un element din mozaicul acesta”, a transmis ministrul Apărării.â
 
Întrebat dacă vom vedea militari venind în zilele următoare în România, Vasile Dîncu a răspuns: “Deocamdată, în zilele următoare nu vor veni militari în sensul de trupe organizate. Ne aşteptăm la un battle group francez despre care am mai vorbit, a vorbit şi preşedintele Macron recent, am văzut şi o ştire pe o agenţie, am vorbit asta şi cu omologul meu francez, am vorbit despre aceste lucruri că se va aproba în scurt timp şi vom avea un batalion francez, aproape 1.000 de oameni care vor veni, probabil că jumătate sau 75% din partea Franţei, apoi avem şi contribuţii de la alte ţări. Era un lucru pe care preşedintele Iohannis l-a cerut de mult, încă din 2014, odată cu Crimeea, România a cerut continuu întărirea acestui flanc estic defensiv evident, dar acest lucru se va produce”.
 
El a precizat că întărirea flancului estic nu înseamnă nu mai să vină soldaţi în România sau în Polonia. 
 
“Întărirea flancului estic nu înseamnă numai să vină oameni în România sau în Polonia sau în ţările baltice pentru că Europa este aproape acum şi de fapt Europa se pregăteşte în toate aceste ţări unde sunt pregătiri pentru asta, sunt două ore maximum de venit cu un avion militar până în spaţiul aerian românesc sau până în zona baltică. Nu trebuie să fie o aglomerare pe teritoriul geografic, cantitativ pe graniţă, ci este o activare a întregului ansamblu NATO”, a explicat ministrul Apărării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.