Ministrul Agriculturii, Petre Dea a declarat vineri despre despăgubirile acordate pentru secetă că a transmis din 2 februarie la Comisia Europeană mecanismul pentru a lua aprobare, este vorba de un ajutor de stat. El a arătat că, după aprobare, în 30 sau 35 de zile pot să ajungă banii la fermieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Agriculturii a declarat vineri despre despăgubirile acordate în urma secetei, că a transmis din data de 2 februarie la Comisia Europeană mecanismul pentru a lua aprobarea de la Comisie, deoarece este vorba de un ajutor de stat.

”Noi aşteptăm ca în zilele următoare să vină aprobarea, avem actul normativ, vom da drumul pe calea de aprobare juridică în aşa fel încât să vină şi aceşti bani, atât pentru culturile care au fost afectate anul trecut şi au fost însămânţate în primăvara anului trecut.

Întrebat când vor ajunge aceşti bani la fermieri, ministrul Daea a precizat că acest lucru este în funcţie de aprobarea care va veni de la Comisia Europeană.

”De atunci, apreciem noi că în jur de 30, sau 35 de zile pot să ajungă banii la fermieri, funcţie de data la care va veni aprobarea de la Comisia Europeană pentru ajutorul de stat”, a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.