Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a declarat joi că aceia care au perceput că pot veni de Paşte acasă şi că vor sta în izolare la domiliciu au perceput eronat, subliniind că cei care vin în ţară trebuie plasaţi în locuri speciale de carantină. El a mulţumit românilor din diaspora care au înţeles mesajul autorităţilor şi au renunţat la vizita în ţară cu ocazia sărbătorilor de Paşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El i-a avertizat pe românii din diaspora că venind în ţară, sunt în situaţia în care trebuie plasaţi în locuri special amenjate de carantină. Vela a precizat că a spus acest lucru pentru a clarifica discuţiile apărute în spaţiul public cu privire la un ordin al ministrului Sănătăţii.
 
”Avem disponibile încă 13.254 de locuri în carantină. Cei care au crezut că nu se mai aplică o carantină în zone special amenajate, pentru a le clarifica această informaţie, precizez că respectivul ordin se referă la definiţia izolării, care are mai multe etape. În zonă instituţionalizată, dacă prefecţii nu mai au locuri pot rechiziţiona locuri suplimentare  sau pot apela la colegii din judeţele învecinate. Carantina la domiciliu este aplicabilă doar în ultima fază, situaţie în care nu este acum România”, a declarat Marcel Vela.
 
”Cei care au perceput că pot veni de Paşte acasă că vor sta în izolare la domiliciu au perceput într-o informare eronată”, a declarat ministrul, precizând că România are avantajul că nu este la cazuistica din alte state şi încă avem spaţii de carantinare.
Printr-un Ordin al ministrului Sănătăţii, cei care vin din „zonele roşii” şi sunt asimptomatici vor merge în izolare la domiciliu, în baza unei declaraţii pe propria răspundere din care să rezulte că au condiţii pentru a sta separaţi de ceilalţi membri ai familiei, Grupul de Comunicare Strategică explicând că o astfel de măsrută este luată în calcul în cazul în care nu vor mai fi disponibile locuri în centrele de carantină.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.