Miniştrii Muncii şi Sănătăţii, Marius Budăi şi Alexandru Rafila, au aprobat ordinul comun pentru ca persoanele cu orice tip de amputaţie să primească, de la prima evaluare, certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent. De asemenea, documentul permite încadrarea în grad de handicap a persoanelor dependente de oxigenoterapie de lungă durată, inclusiv dacă aceasta a apărut în curma infectării cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am aprobat, împreună cu ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, Ordinul comun prin care persoanele cu orice tip de amputaţie vor primi, de la prima evaluare, certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent”, a anunţat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.  

Acesta a precizat că, în acest fel, persoanele cu amputaţii nu vor mai fi nevoite să meargă, periodic, la comisiile de evaluare, pentru prelungirea certificatelor de handicap.  

”Această prevedere se aplică inclusiv persoanelor cu amputaţii unilaterale, în condiţiile în care, până în prezent, prevederea era valabilă doar în cazul persoanelor cu amputaţii bilaterale”, a mai anunţat ministrul. Budăi precizează, de asemenea, că noul Ordin permite încadrarea în grad de handicap a persoanelor dependente de oxigenoterapie de lungă durată, indiferent de vârsta de debut.  

Prevederea se aplică şi persoanelor care au căpătat această afecţiune ca urmare a infectării cu virusul COVID-19. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.